Aniversarea a 25 de ani de la inaugurarea Biserici Agape din Timisoara – 21 iunie 2015

iunie 15, 2015
8
Views

Duminica, 21 iunie 2015, de la ora 10:00-12:00, la Biserica Agape din Timisoara, se vor aniversa 25 de ani de la inaugurarea bisericii. 
Programul va putea fi urmarit si online la adresa: bisericaagape.ro

În timpul evenimentelor din 16‑25 decembrie 1989, cand sistemul comunist se destrăma şi dictatorul Nicolae Ceauşescu a fost înlăturat, în oraşul Timişoara, în Piaţa Operei, peste 150.000 de cetăţeni au scandat “Jos comunismul!”, “Vrem libertate!” şi “Democraţie!”. S-a rostit rugăciunea “Tatăl Nostru” … şi Dumnezeu a ascultat această rugăciune. În această perioadă, pastorul Daniel N. Matei era misionar în China Roşie. Duhul Sfânt i‑a vorbit ca să se reîntoarcă la poporul lui, deşi dânsul părăsise ilegal ţara în 1978. În luna februarie 1990, pastorul Daniel Matei a venit în România, împreună cu soţia Doina şi fiica Ramona. A predicat Cuvântul lui Dumnezeu în bisericile baptiste şi penticostale şi a făcut evanghelizări în diferite oraşe din România. Intr-o biserica penticostala din Timisoara, dupa un studiu despre darurile Duhului Sfant, aproape 200 de tineri au primit botezul cu Duhul Sfant si s-au bucurat de noua libertate a Duhului. Duhul Sfânt i‑a descoperit pastorului Daniel Matei că revoluţia naturală este o reflectare a revoluţiei spirituale, care va veni în România. Ca rezultat al acestei revelaţii, Duhul Sfânt i‑a dat pastorului Daniel N. Matei o viziune pentru revoluţia spirituală în bisericile locale.

In iunie 1990, pastorul Daniel Matei a condus seminarul „Rugaciune si educatie crestina” la „Aula Magna” in cadrul Universitatii de Vest. La acest seminar au participat foarte multi tineri flamanzi si insetati dupa adevarul lui Dumnezeu. Dintre ei s-a fosrmat nucleul bisericii Agape .

Timp de un an de zile, urmatoarele intalniri ale membrilor bisericii, au avut loc la sala „Lira”, loc strategic langa Biserica Reformata, de unde a izbucnit scanteia revolutiei continuand astfel revolutia spirituala. În aceast timp, membrii bisericii Agape s-au bucurat de mantuire, vindecare si eliberare prin:

Libertate în darurile şi manifestările Duhului Sfânt,
Independenţă faţă de o formă rigidă de organizare,
Restaurare a imaginii bisericii primare,
Adevăr “Logosul Întrupat”.
În primii ani ai formării ei, Biserica „Agape” s-a luptat cu o mentalitate oarecum conservatoare şi cu idei religioase preconcepute asupra faptului că ceea ce este diferit este greşit. Aceşti ani au fost ani de muncă intensă şi luptă asiduă pentru a câştiga acceptul bisericilor evanghelice din oraş.

La Crăciunul din 1991 se inaugurează clădirea provizorie a Bisericii „Agape” cu o capacitate de 500 de locuri, 3 săli pentru copii şi 5 birouri. Biserica „Agape” continuă să crească, iar în anul 1993 organizează evanghelizări şi programe cu copii unde se ajunge la 1000 de participanţi. În fiecare lună, Biserica „Agape” atinge mii de oameni cu Evanghelia prin intermediul serviciilor divine, ,,adunarea copiilor” şi clasele de studiu biblic. Ca o biserică de avangardă, „Agape” nu-şi uită marea însărcinare evanghelistică şi pătrunde dincolo de zidurile sale, într-o lume care are nevoie disperată de Cristos, prin acţiuni şi programe speciale cum sunt: vizite în spitale sau la penitenciarul oraşului, mese oferite copiilor străzii şi bătrânilor, lucrarea din orfelinat, sau consilierea mamelor cu sarcini nedorite. Dedicarea celor de la „Agape” nu se opreşte la periferia oraşului Timişoara, ci, cu o viziune globală, unii din membri bisericii au înţeles Marea Trimitere (Matei 28:18-20) şi au plecat în diferite ţări ale lumii să slujească în lucrarea de evanghelizare, educare, asistenţă medicală şi plantare de biserici.

Sub conducerea pastorului Daniel N. Matei, în data de 4 iunie 1992, s‑au început lucrările de construcţie ale complexului Centrul Creştin Timişoara, format din: Biserica ,,Agape”, Clinica ,,Betezda”, Institul Biblic ,,Rhema”, grădiniţa, şcoala generală, liceul şi corpul administrativ.

În anul 1998 timp de 6 luni un val autentic al Duhului a cuprins Biserica „Agape” aducând trezire spirituală ce a condus biserica într-o dimensiune nouă a pocăinţei şi sfinţeniei.

Din mai 1999, au inceput intalnirile lunare cu pastori din Timişoara, care, au contribuit şi contribuie la creşterea şi îmbunătăţirea colaborării şi înţelegerii dintre biserici.

În luna iunie a anului 2000 , Biserica „Agape” aniversează 10 ani de la deschidere ,printr-o celebrare la care mulţi pastori, lucrători şi musafiri au luat parte.

La 18 iunie 2001, după un an de interimat al pastorului Matei Isac Mircea, recent întors de la studii postunivesitare la „Regent University” din Virginia, pastorul fondator Daniel N. Matei împreună cu consiliul de conducere îi încredinţează conducerea Bisericii „Agape”, numindu-l pastor senior.

De-a lungul timpului, biserica “Agape” a lucrat la împlinirea Marii Trimiteri evanghelistice şi caută să-şi împlinească viziunea prin serviciile divine, acţiuni şi programe speciale adresate comunităţii locale precum şi plantarea de noi biserici în ţară.

În această perioadă biserica s-a bucurat, în diferite etape, de o cercetare reală şi autentică a Duhului Sfânt manifestatăprintr-o dorinţă mai mare după Dumnezeu, rugăciune, pocăinţă, sfinţenie, dragoste jertfitoare şi pasiune pentru câştigarea sufletelor pierdute.

În acest timp Dumnezeu a folosit slujirea mai multor lideri, care prin chemarea, devotamentul şi darurile lor au adus pasiune şiedificare credincioşilor din biserica “Agape”.

Astfel, viziunea de plantare a cinci biserici în oraşul Timişoara şi multe altele în toată ţara, este în plin proces dedesfăşurare.


Biserica Agape este parte a Asociaţiei religioase Centrul Creştin Timişoara, agreată şi certificată conform noii legi acultelor. Prin întâlnirile lunare ale păstorilor din Timişoara, lucrând împreună la proiecte pentru extinderea Împărăţiei luiDumnezeu ne aducem aportul la creşterea şi îmbunătăţirea colaborării şi relaţionării dintre biserici pentru câştigarea sufletelornemântuite.

Article Categories:
agape timisoara · biserica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.