Timisul Evanghelic

CE SE ÎNTÂMPLĂ LA O INTÂLNIRE DE FEMEI

Pentru întâia oara, mama mea de 82 de ani a ales să ia parte la o Intâlnire cu Femeile!

Și i-a plăcut enorm!

A crescut la Școala celor ce credeau ca Femeia, un vas mai “slab”, mai fragil, este de fapt o persoana de clasă inferioară.

O intelegere absolut greșit și ne-scripturala, cum spunea chiar Păstorul Iosif Borca în cuvantul de deschidere al întâlnirii din această seară.

M-am întors în țară de un an și jumătate și am încercat să stârnesc curiozitatea mamei mele, să vină sa vadă și sa audă cu urechile ei, ce se face la aceste Întâlniri de Femei. Dar m-a refuzat de fiecare dată. Parca mă loveam de un zid.

Până ieri, când a decis să mă însoțească la aceasta Întâlnire a femeilor, la Jebel. A stat pe primul rând, aproape de cei ce au slujit. A fost o atmosfera divină, cerească.

A sorbit totul cu inimă primitoare și fața ei zâmbitoare radia cum poti în pozele de mai jos care vorbesc fără cuvinte. N-am văzut pe fata mamei mele atâtea zâmbete, intr-o singura zi, de cand o știu!

Cântările de lauda la adresa Lui Dumnezeu, a grupului de tinere din Bisericii Betania, ne-au înălțat pe aripi de har, pe unda Duhului, ne-au dus prin credinta, până la poala crucii Domnului Isus.

Povestea de viata a Getei Popute, ne-a miscat până la lacrimi. Pedagog de profesie, o femeie deosebită, a crescut intr-o familie deosebita pe care o cunosc de multe zeci de ani.

Călătoria ei de un an între viață și moarte, lupta infioratoare cu 19 tumori, despre care acum vorbește ca despre o Binecuvântare, te lasă fără cuvinte…

Ce s-ar mai fi putut spune, după o astfel de mărturie zguduitoare? Eram atât de încărcați sufleteste de măreția Lui Dumnezeu, încât puteam pleca acasă, hrăniți pentru un an întreg. Pentru o viață.

Dumnezeu ascultă rugăciunile.

Este Viu. Ii pasă de tine.

Iti asculta suspinele si rugăciunile.

Te încearcă sa te facă mai puternic,

nu ca să te nimicească.

Mesajul Angelei Tiprigan care a urmat, a venit ca un balsam pe rănile noastre.

Un suflet ales cu o ungere speciala. Îmbrăcată cu înțelepciune de sus, dăltuita si călită in cuptoarele de foc intalnite pe drum, de-a lungul celor peste patru decenii de slujire.

Cuptoare de foc de care NIMENI, nu este scutit.

Aurul se curăță prin foc. Nu este alta cale.

Ești aur, vei fi trecut prin foc.

Ești paie, arzi. Te faci scrum.

Angela Tiprigan, este o scriitoare creștină consacrata, a scris deja 5 cărți printre care, Lada cu Zestre, Stergarul Slujirii și Lecții de viata. Este implicata de peste 40 de ani în viata de slujire a comunității creștine din tara și strainatate.

Privind la fața frumoasă, alura impecabilă, parca regală, o femeie cultă, nici nu ti-ar fi trecut prin minte că a adus pe lume 8 copilași.

Sunt convinsă că slujind familiei ei numeroase, cu toate bucuriile și chinurile la care te supune o astfel de misiune, a înțeles, a invatat că slujirea înnobilează.

Si este singura stare de umilință care te înalță cu adevarat, întregind chemarea lui Hristos și încununand celelalte daruri de care Domnul ne face parte.

Lidia Silasi, o sora scumpa de la Biserica Filadelfia, ne-a condus in rugăciunea de încheiere, mijlocind pentru sufletele nemantuite care au luat parte cu noi si mulțumind Lui Dumnezeu pentru prezenta Sa, in numele tuturor celor prezenti.

A fost o seară de neuitat, un dar ceresc pe drumul de multe ori anevoios ce duce spre cer, care m-a imbogatit sufleteste, mi-a adus speranta și m-a întărit în credință.

Femeie, ISUS te iubește!

Și asta este DESTUL!

Otilia Radu

Deta, Timis

31.03.’23

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO