Timisul Evanghelic

Daniel Drăgoi în groapa demiterii pentru că s-a rugat lui Dumnezeu

Nu-l cunosc pe Daniel Drăgoi, directorul SGA Suceava, care a fost demis din funcție. Dar când am aflat că demiterea lui se datora simplului fapt că s-a rugat lui Dumnezeu în fața instituției pe care o conducea, mărturisesc că am trăit un adevărat coșmar. Și mai ales când am aflat că omul se ruga lui Dumnezeu pentru oprirea epidemiei și pentru vindecarea românilor loviți de boala aceasta nemiloasă, tulburarea mea a atins cote maxime.

Am fost unul din miile de români care au ieșit în fața Operei din Timișoara în decembrie 1989, unul dintre cei ce s-au plecat pe genunchi acolo pe caldarâm să se roage pentru libertate împreună cu toți timișorenii, unul dintre cei ce cântau în așteptarea eliberării de sub comunism cântarea „El vine iar”. Am făcut acest lucru cu convingerea fermă că libertatea înseamnă, în primul rând, libertatea de a te ruga lui Dumnezeu și de a trăi după propriile tale convingeri religioase.

Demult, în copilăria mea trăită sub comunism, îmi amintesc o seară traumatizantă, când împreună cu părinții am mers la rugăciune, în casa unui confrate de credință. În timp ce acolo oamenii se rugau lui Dumnezeu în liniște, a venit peste ei milițianul din sat și a început să împartă amenzi usturătoare, acelora care nu apucaseră să fugă prin grădina din spatele casei. Îmi amintesc și acum cu groază milițianul acela, uniforma lui și chitanțierul pe care scria amenzi. Stăteam tremurând lângă tata, care cerea indulgență, acum când trebuia să mai plătească din puținii lui bani și amendă, pentru simplul fapt că se rugase lui Dumnezeu.

Demiterea lui Daniel Drăgoi m-a făcut să retrăiesc aceiași fiori din copilărie și îmi vine din nou în minte milițianul cu uniforma și chitanțierul lui… Oare zilele acelea din Decembrie 1989 să fi fost uitate? Să fi fost degeaba strigătul după libertate al românilor, de atunci?Iată că dacă profetul Daniel a ajuns să fie aruncat în groapa cu lei, pentru că s-a rugat lui Dumnezeu, Daniel Drăgoi este astăzi aruncat în groapa demiterii pentru același motiv.

Nu știu cine sunt mai marii lui Daniel Drăgoi, nu știu cine sunt cei care l-au demis, dar cred că oamenii aceștia au uitat că România este o țară în care libertatea de conștiință este garantată prin constituție și că nu e drept să sancționeze pe cineva pentru simplul fapt că se roagă. Nu știu ce cred sau nu cred ei, dar știu că a-l sancționa pe cel ce se roagă este un act discriminator, care ar trebui fie reevaluat de ei, fie evaluat de cei ce pretind că apără democrația în România.

Pastor Nelu Filip

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO