De ce s-a supărat Marta?

februarie 25, 2021
296
Views

Doctorul Luca în capitolul 10 ne prezintă un episod fabulos. Isus a fost invitat în casa celor trei frați din Betania și dintr-o dată sora Marta care era la bucătărie s-a iritat din cauza sorei ei care a dispărut de lîngă ea. Care a fost motivul pentru care Marta s-a supărat pe Maria? Motivul care o deranja pe Marta a fost motivul care ÎL onora pe Isus. Ce o supăra pe Marta ÎL încînta pe Isus. Dr Warren Wirsbe a spus o chestiune profundă: „Ce faci cu Isus e mult mai important decît ce faci pentru Isus”.

De ce s-a enervat Marta pe sora ei Maria? Ce făcea Maria de Marta nici nu a mai putut vorbi cu ea și s-a dus ață la Domnul? E mult mai ușor să vorbești cu Isus decît cu frații, așa-i? Sunt pline bisericile de frați care nu vorbesc cu alți frați, sunt supărați, dar vorbesc de zor cu Domnul Isus. Dar cînd faci așa, Domnul te ceartă, te mustră. 1.Motivul care o deranja pe Marta la sora ei Maria era acesta: Stătea la picioarele Dl Isus și asculta Cuvîntul în loc să bucătărească. Maria era fascinată de Isus. Avea intimitate spirituală cu Isus. Pe unii oameni îi deranjează cînd vrei să devi spiritual. Însă să NU confundăm activitatea cu spiritualitatea. A lucra pentru Hristos nu-i egal cu a avea părtășie cu EL. 2.Isus n-are nevoie să lucrezi pentru EL, dacă mai întîi NU ai părtășie cu EL. Să nu uiți asta niciodată.

Prea mulți creștini sunt dornici să lucreze pentru Domnul, să „slujească”, dar prea puțini sunt dornici să aibă comuniune și intimitate sfîntă cu EL. Cînd ești fascinat de Isus, așa cum era Maria, devi ca Isus. Asta trebuie! Cînd ai părtășie cu Dl Isus, treptat devi ca EL. Degeaba lucrăm pentru Domnul dacă nu vrem să fim în părtășie cu Domnul și ca Domnul. Degeaba încercăm să-L impresionăm pe Domnul prin „slujirile” efortul și transpirația noastră din bucătărie, dacă nu învățăm să avem comuniune cu EL. Se pare că Isus este mult mai interesat să gătească El pentru tine, nu tu pentru EL. Isus este interesat să te hrănească El pe tine, nu invers.

Ceea ce îl încîntă pe Domnul trebuie să ne intereseze pe fiecare dintre noi. La „picioarele lui Isus” e Facultatea cea mai importantă, cea mai onorantă, cea mai vindecătoare, dar singura apreciată de Domnul. Creștinii ar fi isteți, dar și înțelepți, dacă ar învăța care este singurul lucru care trebuie: nu efortul, nu activitatea intensă, ci relaxarea în prezența Sa, intimitatea cu EL, fascinația de EL și părtășia cu EL. Asta contează și asta ne trebuie cu adevărat tuturor. Domnul vrea să ÎL slujim pe EL și pe alții din odihna și părtășia Sa, prin puterea SA!

 Caută să crești în intimitate cu Dl Isus prin cunoașterea Cuvîntului Său, prin interes de Cuvînt și prin  ascultarea de Cuvîntul Său. Asta și numai asta e partea cea bună care nu ni se va lua, pe care toți trebuie să o alegem, dacă vrem să devenim creștini spirituali, apreciați de Isus, dar și plăcuți Lui.

Citeste mai mult pe www.cocardaniel.wordpress.com

Article Tags:
·
Article Categories:
articol · articol crestin · Daniel Cocar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here