Timisul Evanghelic

Dictatura antiavort ????

Salut decizia istorică a Tribunalui Suprem al SUA de a recunoaște Dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii pune astfel la locul potrivit dreptul la viață, recunoscînd copilul conceput ca fiind ființă umană și recunoscîndu-i astfel demnitatea umană și drepturile umane!

M-a deranjat ce a scris jurnalistul CTP, în Adevărul.ro, după „anularea” dreptului la avort în SUA: „Nu mi-am închipuit o Americă sub dictatura antiavort. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”. Cristian Tudor Popescu a precizat că niciodată nu şi-a închipuit că Statele Unite vor fi „sub dictatura antiavort”. „N-am mers însă niciodată cu demenţialul până la a-mi închipui o Americă sub dictatura antiavort. Mi se părea că mai jos decât românii nu putea coborî nimeni pe planetă. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”, a conchis gazetarul.

„Dictatura antiavort” o sintagmă improprie, exagerată și obraznică! Nici o dictatură nu-i bună. Dumnezeu nu este un Dictator; El este Dragoste și ne pune în față viața și moartea sfătuindu-ne să Alegem Viața.

Eu nu sunt gazetar, sunt un creștin de bun simț aș vrea să cred, care crede Biblia, și îmi permit să fac o singură remarcă: Dacă e adevărat ce spune CTP, înseamnă că pînă acum, timp de vreo 50 de ani, americanii au fost sub „dictatura avortului?” Prefer dictatura antiavortului, decît dictatura avortului.

Domnilor, eu am trăit 34 de ani și în communism. Se făceau și atunci avorturi, dar pe ascuns. În vremea comunistă avortul era interzis prin Lege, cu excepția situațiilor periculoase de sănătate, care amenințau viața mamei. Atunci era permis. Partea bună este că Romania în vremea aceea avea o evoluție demografică pozitivă și sănătoasă. Acum suntem în declin și demographic, iar națiunea a îmbătrînit excesiv de mult; știți voi de ce. Personal, nu știu nici un caz din vremea comunistă cînd vreo mamă să fii murit pentru că nu i s-a dat dreptul la avort, în urma coplicaților de sănătate. Am întrebat-o pe soția mea, Mariana, dacă ea știe vreun caz de deces din cauza „dictaturii antiavort” din vremea comunistă. Nici ea nu a auzit de nici un caz. Deci ….

Unde sunt drepturile celor vii, celor ce le bate inima, dar nenăscuți? Odată ce inima a început să bată, acolo e viață. Iată cît de pertinet și matur scrie o cititoare din Botoșani: „CTP ar vrea să susțină dreptul femeii de a alege, dar din moment ce ești însărcinată, ai ales deja, așa că du-ți sarcina pînă la capăt, nu fi criminală. Vorbesc la modul general”. Deștept comentariu!

După ce în RO a fost legalizat avortul, estimările sunt, că din anii 90 pînă acum, sub dictatura avort, circa 15 milioane de avorturi oficiale au fost înregistrate în Romania. Statisiticile sunt înfiorătoare, încît nu îmi permit să le publuc eu. Acum Romania, sub „dictatura avortului” e în regres spiritual, moral, demogratic, economic, politic, etc. Se pare că la ora actuală suntem țara cu cele mai multe avorturi multiple din EU.

Sub „dictatura avortului” este mult mai grav decît sub „dictatura antiavort”. Creștinii suntem Pro Vita, adică pro viață, nu pro moarte!

Cineva a făcut un comentariu la articolul menționat mai sus, care mi s-a părut pertinent: „Măi copii, nu este o lege antiavort; membrii conservatori creștini din Curtea Supremă au modificat într-o lege din 1973 un paragraf, astfel că Statele care vor să interzică avortul pot da legi statale: Deja statul New York invită femeile care vor să avorteze să vină la ei, asta-i toată povestea”.

Personal, prefer o Americă și o Romanie sub „dictatura” antiavortului, anti-morții, anti crimei și violenței asupra celor nenăscuți. Mîntuitorul a venit să ne dea viață. Susțin și protejez viața umană în orice formă a ei!

Sursa – https://cocardaniel.wordpress.com/2022/06/28/dictatura-antiavort/

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO