“Cine dintre voi… nu stă mai intâi să-şi facă socoteala cheltuielilor” (Luca 14:28)


Înainte ca Dumnezeu să-ţi dea mai mult, El observă ce ai deja. În plus, când rosteşte un cuvânt despre viaţa ta, acela e ca o sămânţă; are nevoie de timp ca să prindă rădăcină şi să rodească. Dacă Dumnezeu are un plan pentru tine, nu fii nerăbdător; “se va împlini negreşit” (Habacuc 2:3). Răbdarea dezvoltă în noi abilitatea de a face faţă presiunilor care însoţesc binecuvântarea. 

Priveşte în urmă; nu cumva unele din lucrurile prin care ai trecut sunt chiar lucrurile care te-au echipat pentru a face faţă la ceea ce ai acum? Dacă Dumnezeu ţi le-ar fi dat mai devreme nu le-ai fi putut face faţă şi El te iubeşte prea mult ca sâ lase să ţi se întâmple asta. Gândeşte-te: dacă ai greutăţi în a face faţă criticilor din partea câtorva oameni, cum te-ai descurca dacă Dumnezeu te-ar face pastor sau preşedinte de companie? Eşti gată să plăteşti preţul? Şi, mai important, eşti în stare să-l plăteşti? Cu cât Dumnezeu îţi dă mai mult, cu atât mai responsabil te face. Domnul Isus a spus: “nimeni nu construieşte fără să socotească costurile”. 

Uneori ne dorim anumite lucruri pentru că ceilalţi le au. De exemplu: spui că vrei să ai un soţ şi copii, dar eşti gata să trăieşti o viaţă de sacrificiu? Spui câ îţi doreşti o soţie, dar eşti gata să i te dăruieşti? (Efeseni 5:25). Indiferent de situaţia prin care treci astăzi, ai pace când ştii că nimic din ce face vrăjmaşul nu poate ştirbi plănui lui Dumnezeu. Aşadar, “Nădăjduieşte in Domnul, păzeşte calea Lui, şi El te va înălţa ca să stăpâneşti ţara: vei vedea pe cei răi nimiciţi” (Psalmul 37:34). Bucură-te; Dumnezeu te pregăteşte.

Articol preluat de pe betania-tm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LIVE VIDEO: Slujbă de priveghi şi înmormântare Gabi Luncă