Timisul Evanghelic

E-o primăvară plină . Ce-ar fi de învățat de la primăvară?

E tot mai cald. Soarele e la vedere cu razele lui binefăcătoare. Totul prinde viață după o iarnă cu omăt și gheață. Natura e în lumină, cerul se vede deslușit, iar pământul e tot mai colorat. Până și oamenii simt noul început. E normal să fie așa atâta vreme cât viața însăși se desfășoară ciclic după porunca marelui Creator: „Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea!”

Ce-ar fi de învățat de la primăvară?

Să ne lăsăm cuprinși de dominația vieții. Asta se vede în consumarea primăverii, o progresie rapidă a tot ce-i viu, a tot ce-i verde, a tot ce-i programat să trăiască. Totul reînvie într-un mod uimitor, iar tot ce prinde viață este deosebit de frumos. Dă-i voie vieții și vigorii din tine să renască spre frumos. Pentru asta am fost creați, să trăim în simfonia vieții, cu toate abilitățile primite de la Creator. Așadar, compune, lucrează, cântă, scrie, slujește, ajută, mărturisește…intră în spiritul mișcător al primăverii, intră în lumea plină de viață a lui Dumnezeu.

Să ne dăruim cu generozitate pentru manifestarea vieții. Primăvara ni se dăruiește cu tot ce este ea, ne dă din ale ei sau mai bine zis, Dumnezeu, Dătătorul a toate, ne dă prin primăvară infinite împliniri și încântări. Floarea dă miros, păsările oferă o muzică divină, pădurea îți aduce liniște, pomii cresc ca să dea rod, soarele aduce căldură și lumină…totul se dăruie spre altceva sau altcineva. Ce lecție, să știi să te consumi cu bucurie spre binecuvântarea altora.

Să ne înțelegem menirea în interpretarea vieții. E un timp pentru toate, dar toate trec. După primăvară vine vara care duce totul la maturitate, la coacere, la acel punct în care nu te mai aștepți prea mult la dezvoltare, la creștere. Dacă ne gândim la toamnă, evidențele unei ofiliri a vieții sunt și mai clare. Lecția nu este alta decât aceasta: vrem, nu vrem, va veni și sfârșitul. Acum trebuie fructificat totul pentru binele nostru temporar și etern. Ne înțelegem poziția și timpul dat de Dumnezeu, folosim primăvara vieții.

E primăvara. Nu o ratați, nici în trup și nici în suflet!

Căldură și lumină,

Ioan Cocîrțeu

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO