Facebook este rețeaua de socializare ce a strâns in bazele ei de date doar din anul 2004, cand a luat fiinta, informațiile personale si intime a peste un miliard de oameni de pe planeta.
Insasi aceasta informație iti poate stârnit interesul, fie sa devii si tu insuti un membru Facebook sau daca esti deja, sa fii stârnit si captivat mai mult de informațiile schimbate cu atâta usurinta in cadrul rețelei de socializare.
Daca asa stau lucrurile nu-mi rămâne decat sa te avertizez, nu ca Facebook in sine ar fi ceva rau, ci ca ar putea fi folosită in mod negativ si distructiv.


1. TIMPUL. Cel mai de baza element ce e afectat in mod iremediabil de Facebook este timpul. Materialul din care e facuta insasi viata noastra este înghițit cu aviditate de “universul Facebook”. Tocmai natura atractiva a spatiului de socializare, in care se refugiaza omul, il face pe acesta sa nu se mai poată desprinde de vizualizat infinitele albume de poze, de vizionat necenzuratul număr de filmulețe, de “chatuit” fleacuri peste fleacuri, de impartasit nesfarsite informatii instant care tasnesc ca un izvor si curg in coltul paginii despre viata personală a fiecaruia.
Toate acestea au o forța de atractie inimaginabila ce nu vrea sa negocieze cu tine. Iti cere prețul cel mai mare pe care l-ai putea plăti: timpul tau pretios, cu care nu te mai întâlnesti niciodata. Facebook atrage privirea, ademeneste simtul, ameteste imaginatia, anulează discernamantul, anesteziaza constiinta si de cele mai multe ori te abandoneaza despuiat de ce ai mai scump: TIMPUL tau.
In seminar aveam un profesor a cărui vorba procerbiala mă urmărește: “Nu omorâti timpul, pentru el nu exista o inviere!”

2. MEDITATIA. Folosind facebook devi un complice la furtul propriei abilitati de a medita. Facebook distruge practica MEDITARII. Meditatia creează imaginile mentale, capacitate cu care ai fost inzestrat. Mintea omului este cel mai complex computer creat vreodată: cu memorie “nelimitata”, placa video, placa de sunet, procesor de mare capacitate, etc. Am fost creati sa vizualizam mental ceea ce rezulta din informațiile gândite. Problema e ca azi oamenii nu mai gândesc. Si-au cenzurat acest drept, vorba unui batranel, al cărui par carunt, din nefericire, nu trada intelepciune: “Nu stiu ce m-as face azi daca n-as avea televizorul!” Majoritatea tinerilor afirma același lucru despre computer.
Imaginatia noastra nu mai este produsul gandirii noastre pentru ca noi nu mai gandim, fiind luati pe sus de acest ocean al informatiei vizuale, ce are tocmai acest scop, influentarea gandirii omului, daca nu chiar anularea ei.
Cand om nu mai gandeste, devine rob al acelora care gândesc in locul sau. Cand altii gândesc pentru tine, de cele mai multe ori e in detrimentul tau. A nu gândi, înseamnă a nu fi liber. Cand ai încetat sa mai meditezi, ai încetat sa mai fii liber. Sfârșitul meditatiei, începutul sclaviei mentale.
Cand altii iti servesc materialul cu care operează imaginatia ta, tocmai ce ai recunoscut abandonul ratiunii.
Cand meditezi mai întâi, vizionezi mental. Cand vizionezi mai întâi, vegetezi mental.

de Ovidiu Petric
Citeste mai mult pe : www.ovidiupatrick.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LIVE VIDEO: Slujbă de priveghi şi înmormântare Gabi Luncă