Timisul Evanghelic

Dr. Charles Stanley, predicator și evanghelist, a murit la vârstă de 90 de ani

La revedere dr. Charles Stanley (25.09.1932-18.04.2023)

L-am întâlnit prima dată pe dr. Stanley în anul 2001, atunci când am vizitat, împreună cu Ştefan Cioloca, pentru prima dată First Baptist Church din Atlanta. M-a primit cu multă căldură și m-a așezat pe primul rând al Bisericii pe care o păstorea, lângă colegul său de atunci, pastorul Gearl Spicer.

În anul 2003 am început parteneriatul cu Prima Biserică din Atlanta, o comunitate cu peste 16.000 de credincioși, iar rezultatele acestui parteneriat s-au concretizat în construirea unei școli în orașul Lugoj, conferințe pentru păstori, lucrarea în orfelinate.

În luna noiembrie 2004 am avut privilegiul să vorbesc despre România, pentru 15 minute, pe scena acestei biserici. Am planificat, împreună cu pastorul Gearl Spicer, să îl aducem pe dr. Charles Stanley în România. Ar fi trebuit să vină la o conferință cu peste 300 de familii de păstori la Timișoara, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Am regretat, mai târziu, și eu și el că acest proiect nu s-a concretizat.

L-am reîntâlnit în America de câteva ori, penultima dată în 2018 la înmormântarea prietenului său Billy Graham (în poză), iar ultima dată în 2019, la restaurantul lui favorit, unde eram cu Gearl Spicer, Chester Whisonant și Charles Germany (foşti colaboratori de-ai săi).

Dr. Charles Stanley a fost unul din marii lideri baptiști ai lumii. A fost pastor senior al Primei Biserici Baptiste din Atlanta între anii 1971-2020 și președinte al Convenției Baptiste de Sud între anii 1984-1986.

A fondat Asociația In Touch Ministries prin intermediul căreia a transmis predici și programe religioase în peste 500 de stații radio și în peste 300 de stații de televiziune. Predicile lui sunt transmise prin RVE și în România, iar unele din cărțile scrise, peste 70 de titluri, tipărite în peste 10 milioane de exemplare, pot fi citite și în limba română.

A fost un orator remarcabil, un lider excepțional, un scriitor inspirat și un fotograf iscusit.

Dumnezeu l-a folosit zeci de ani cu putere pentru lărgirea Împărăției Sale. Acum îl așteaptă cununa pentru lucrarea excepțională făcută!

Ionel L. Tutac

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO