Timisul Evanghelic
Parteneriatele civile – o încălcare gravă a Legilor lui Dumnezeu

Parteneriatele civile – o încălcare gravă a Legilor lui Dumnezeu

Sunt multe legi despre care puțini dintre noi știu. Cum ne afectează aceste legi și care este impactul lor asupra țării și comunității creștine, pe termen lung?

O propunere legislativă recentă urmărește reglementarea parteneriatului civil pentru cuplurile alcătuite din persoane de același sex sau de sexe diferite. O ușă largă deschisă pentru concubinaj și căsătorii homosexuale, care nu fac decât să descurajeze căsătoria tradițională și să încalce principii pe care Dumnezeu le-a afirmat atât de clar în Sfânta Scriptură.

Cred că ar trebui să ne ridicăm câteva întrebări – cum va afecta stabilitatea căsătoriei înființarea unor parteneriate paralele cu instituția sacră a familiei? Cum vom susține societatea, dacă tânăra generație este încurajată să se alinieze unor parteneriate și să nu se dedice total familiei – celula de bază a societății? Cum vom asigura protecția copiilor și dezvoltarea lor într-un mediu sănătos – moral și emoțional, dacă vor crește în instabilitatea unor parteneriate?

Familia a fost ideea lui Dumnezeu. Are principii desemnate de El și, mai mult, reprezintă o imagine a relației dintre Cristos și Biserică. Apostolul Pavel numește Biserica ”mireasa” lui Cristos și folosește ilustrația iubirii unui mire și a unei mirease pentru a descrie relația dintre Cristos și Biserică. Ideea unui parteneriat civil devalorizează unirea sacră și o transformă într-un contract în care împărțirea bunurilor materiale devine miza principală.

Este momentul să ne asumăm statutul de ”sare și lumină” în lume și să ne afirmăm clar poziția vizavi de această încălcare flagrantă a principiilor creștine. Suntem responsabili față de copiii noștri, față de generațiile care vor veni, de moșternirea spirituală pe care le-o vom lăsa. Suntem responsabili în fața lui Dumnezeu.

Ionel Tutac

Secretar general al Uniunii Baptiste din Romania
sursa: baptist-tm.ro

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.