Timisul Evanghelic
REINTEGRAREA ADEVĂRULUI – Ioan Cocîrțeu

REINTEGRAREA ADEVĂRULUI – Ioan Cocîrțeu

REINTEGRAREA ADEVĂRULUI
“…Fiecare din voi să spună aproapelui său adevărul…” Efeseni 4: 25

Minciuna e detestabilă. Cui i-ar plăcea ca în loc de adevăr să audă o minciună ? Cine se poate simți bine fiind mințit fără pardon ? Ar vrea cineva sa aibă prieteni mincinoși sau familie mincinoasă ? Cred că există un singur răspuns : Nu.

Prin minciună se denaturează adevărul și se induce eroarea, se promovează nonvalori sau pseudovalori, iar consecințele au de-a face cu felul nostru de a fi și cu realitatea care ne înconjoară. În minciună nu se poate rezista mult. Dacă ești mințit, vei vrea sa te desprinzi de mincinoși, iar dacă minți, într-o zi vei fi dovedit ca mincinos !


Diametral opus este adevărul. El clădește realitatea, formează caractere, eliberează vinovăția și jalonează întreaga viață. El rezistă în timp, s-a probat de veacuri și este iubit de Dumnezeu. El poate să deranjeze pe ici, pe colo, dar face bine pe termen lung. Dacă vrei sa-l păstrezi fără rezerve, te costă scump, dar ai conștiința curată și mărturia bună. Adevărul dă direcție, adevărul asigură îndepărtarea falsului, adevărul ridică nivelul moral al unui popor și promovează indivizi credibili. Adevărul este Dumnezeu și vine din Dumnezeu !
Dragi prieteni, iubiți creștini, într-o țară cu multă minciună, vă chem în Numele lui Dumnezeu să reintegrăm adevarul.

-să nu mai mințim niciunul dintre noi.
-să descurajăm înclinațiile mincinoase și să le condamnăm.
-să dăm valoare adevărului în lumea în care minciuna este întronată.
-să nu ne fie teamă că pierdem cu adevărul în brațe. Dacă e așa, este doar pentru o vreme…Nu s-a tras încă, linia finală !
-să promovăm din familie adevărul. Copiii trebuie educați și crescuți în spiritul dreptății și al adevărului.

Să iubim adevărul și sa trăim în adevăr!

Cocîrțeu Ioan

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO