Timisul Evanghelic
Timisoara Gospel Project 13-22 iunie 2014

Timisoara Gospel Project 13-22 iunie 2014

2014, anul în care Gospel meets Symphony!
Un cor uriaș de amatori pe scenă cu orchestra Filarmonicii Banatul!

Asociaţia Culturală TGP organizează anul acesta ediţia jubiliară de 10 ani a Timişoara Gospel Project în parteneriat cu Filarmonica Banatul. Ediţia specială „Gospel meets Symphony” din 13-22 iunie, care se va încheia cu două concerte în 21 şi 22 iunie, va fi ceva unic: peste 120 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul după doar o săptămână de repetiţii.

Evoluţia spectaculoasă a proiectului din 2005 şi până acum îl surprinde chiar şi pe iniţiatorul său, dirijorul german Dominic Samuel Fritz: „ Povestea Timişoara Gospel Project a început cu zece oameni şi un pian. Deja ultimele ediţii, cu concertele cu band profesionist de la sala Capitol, au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare şi înflorire o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, la care nimeni  nu visa acum nouă ani.”

Directorul general al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni este şi el entuziasmat de parteneriatul cu Asociaţia Culturală TGP: „Filarmonica Banatul aparţine timişorenilor! Ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună. Îmi place ideea aceasta de a aduce împreună muzicieni profesionişti şi amatori. Această întâlnire mai puţin obişnuită este o ocazie excelentă pentru a promova bucuria de a cânta, de a face muzică şi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra actului artistic atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori.”

Dominic Samuel Fritz se arată onorat de această colaborare unică: „Filarmonica Banatul este  una dintre cele mai importante şi mai avangardiste orchestre din România, care s-a remarcat în ultimii ani prin deschiderea sa şi spiritul său inovator. Aş îndrăzni să afirm că tocmai acest spirit inovator ne apropie şi că „Gospel meets Symphony” este o întâmplare pe cât de fericită, pe atât de firească de fapt.”

Parteneriatul dintre Asociația Culturală TGP și Filarmonica Banatul va oferi timișorenilor posibilitatea rară de a a auzi un cor de gospel acompaniat de o orchestră.  „Muzica gospel de obicei nu este asociată cu muzica simfonică”, ne spune domnul Gârboni, “ acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră.”

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular, considerat de mulți ca fiind unul reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar având în comun „muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi fiind animaţi cu toţii de o cauză bună, strângerea de donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă  de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internați pacienți aflați în faza terminală a unei boli incurabile. În acest sens,  Timișoara Gospel Project urmărește și conștientizarea demnității morții și, prin urmare, a valorii și bucuriei vieții.

Asociaţia Culturală TGP, al cărei nume este acronimul devizei sale „Talent, Generozitate, Pasiune”, s-a constituit în 2012 şi îşi propune să promoveze valori spirituale şi sociale prin artă.

Program:

13-22 iunie 2014

Participă la ediţia jubiliară care marchează al X-lea an din istoria TGP şi care va face istorie! Vino să cânţi la primul spectacol de gospel simfonic cu corişti amatori şi o orchestră profesionistă, pregătit în doar 10 zile!

Perioada de înscrieri:

21 aprilie – 4 mai – DOAR TENORI ŞI BAŞI!

5 mai –  25 mai – TUTTI(sopran, alt, tenor, bas)

La această ediţie locurile pentru corişti nu sunt chiar nelimitate, fiindcă vom împărţi scena şi cu orchestra, şi cu band-ul. Prin discriminarea pozitivă a bărbaţilor, care au un avans şi un interval mai mare de timp la dispoziţie să se înscrie, încercăm să-i aducem pe aceştia la un nivel de minoritate numerică ceva mai semnificativă, al cărei glas să se audă, la propriu vorbind, adică să nu fie acoperit de orchestră. Doar cu un cor echilibrat vom putea da un concert care să se ridice la nivelul aşteptărilor create de această ediţie jubiliară în parteneriat cu Filarmonica.

Înscrierile doamnelor şi domnişoarelor vor fi considerate valide doar începând cu data de 5 mai! Fetelor, vă mulţumim pentru înţelegere!

Condiţii de participare:

Vârsta? Între 15 şi 99 de ani.

Experienţă corală? Dacă ai, e bine, dacă nu, e suficient să-ţi placă să cânţi, să ai ureche muzicală şi voce cât să nu te fi dat afară din corul şcolii. Dacă ai deja „muzica în sânge şi un strop de nebunie”, e perfect. Dacă nu le-ai avut până acum, te vei molipsi oricum la TGP.

Nu trebuie să ştii să citeşti note, nu ne încurcăm cu partituri, dar nu strică să te descurci cu engleza, fiindcă vom învăţa textele pe de rost. Dacă crezi că nu e posibil aşa ceva într-o săptămână, we have news for you:  se poate şi mai repede şi vei avea surpriza că poţi mai mult decât crezi, îţi spunem noi din experienţă.

Selecţii?  Nu facem selecţii. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii, dar asta e musai.

Taxă?  Nu percepem nici un fel de taxă, participarea este liberă, ca întotdeauna.

Prezenţa?  Ei, da, aici e aici. Prezenţa este obligatorie la toate repetiţiile! Nu se admit absenţe. Putem pregăti un concert de excepţie în 10 zile, dar numai cu condiţia să respectăm programul cu sfinţenie.

Cu ce te alegi din povestea asta?  Cu o aventură muzicală de neuitat şi de neratat. Muncă, oboseală, adrenalină, distracție, relaxare, spirit de echipă, muzică superbă, entuziasm contagios, prietenie, bucuria de a cânta împreună şi şansa rară de a fi acompaniat de muzicieni profesionişti, de un band rock şi o orchestră simfonică. Experienţa unică şi nu tocmai la îndemâna oricui de a simţi şi tu o dată pe an ce simt adevăraţii muzicieni pe scenă. O experienţă atât de frumoasă, încât vei tânji s-o repeţi. That’s a promise.

ARE YOU READY FOR THE CHALLENGE?

Dacă răspunsul este DA, completează formularul de înscriere aici

După înscriere vei primi un mail automat de confirmare.

PROGRAMUL REPETIŢIILOR:

Vineri, 13 iunie: 19.30 – 22, tutti, la AMG

Sâmbătă, 14 iunie: 10 – 18, tutti (pauză de masă între orele 13-14, prânz comun în stil bufet suedez, cu mâncare şi băutură aduse de fiecare de acasă), la Casa Adam Muller Guttenbrunn (AMG)

Duminică, 15 iunie: 14 – 18, tutti, la AMG

Luni, 16 iunie: 19.30- 22 tutti, la AMG

Marţi, 17 iunie, 19.30 – 22, sopran, alt, la AMG

Miercuri, 18 iunie, 19.30 – 22, tenor, bas, la Liceul Lenau

Joi, 19 iunie, 19.30 – 22, tutti, la AMG

Vineri, 20 iunie, 19-22 band şi cor, tutti, la Filarmonica

Sâmbătă, 21 iunie, la Filarmonica, după cum urmează:

                           9.30-10.00:  probă de sunet band

                           10.00-10.30:  probă de sunet orchestră

                           10.30-11.30:  probă de sunet cor + orchestră + band

                           11.30-13.00 şi 14.00-16.00: repetiţie generală tutti

                           16.00-19.00: pauză                        

                           19.00:  încălzire cor

                            20.00: concert

Duminică, 22 iunie, 17.00-18.00: repetiţie tutti, la Filarmonică

                            19.00: concert

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO