Timisul Evanghelic

Versete de Bucurie în Biblie

Un foc a iesit dinaintea Domnului si a mistuit pe altar arderea de tot si grasimile. Tot poporul a vazut lucrul acesta; au scos strigate de bucurie si s-au aruncat cu fata la pamant. (Lev.9:24)


In zilele voastre de bucurie, la sarbatorile voastre si la lunile noi ale voastre, sa sunati din trambite, cand va veti aduce arderile de tot si jertfele de multumire; si ele vor face ca Dumnezeul vostru sa-Si aduca aminte de voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” (Num.10:10)


Pentru ca, in mijlocul belsugului tuturor lucrurilor, n-ai slujit Domnului Dumnezeului tau cu bucurie si cu draga inima, (Deut.28:47)


Cand a ajuns la Lehi, filistenii au inceput sa strige de bucurie inaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe care le avea la brate s-au facut ca niste fire de in ars in foc, si legaturile i-au cazut de pe maini. (Judc.15:14)


Barbatul ei s-a sculat si s-a dus la ea, ca sa-i vorbeasca inimii si s-o aduca inapoi. Avea cu el pe sluga lui si doi magari. Ea l-a adus in casa tatalui ei; si cand l-a vazut tatal femeii aceleia tinere, l-a primit cu bucurie. (Judc.19:3)


Cand a intrat chivotul legamantului Domnului in tabara, tot Israelul a scos strigate de bucurie, de s-a cutremurat pamantul. (1Sam.4:5)


Ei au zis solilor care venisera: “Asa sa vorbiti locuitorilor Iabesului din Galaad: “Maine, cand va dogori soarele, veti avea ajutor.” Solii au dus vestea aceasta celor din Iabes, care s-au umplut de bucurie (1Sam.11:9)


Pe cand veneau ei, la intoarcerea lui David de la omorarea filisteanului, femeile au iesit din toate cetatile lui Israel inaintea imparatului Saul, cantand si jucand, in sunetul timpanelor si lautelor si scotand strigate de bucurie. (1Sam.18:6)


Intreaba pe slujitorii tai si-ti vor spune. Sa capete trecere, dar, tinerii acestia inaintea ta, fiindca venim intr-o zi de bucurie. Da, dar, te rog, robilor tai si fiului tau David, ce te lasa inima.” (1Sam.25:8)


Astfel au suit David si toata casa lui Israel chivotul Domnului, in strigate de bucurie si in sunet de trambite. (2Sam.6:15)


Tot poporul s-a suit dupa el, si poporul canta din fluier si se desfata cu mare bucurie; se clatina pamantul de strigatele lor. (1Reg.1:40)


Cand a auzit Hiram cuvintele lui Solomon, a avut o mare bucurie si a zis: “Binecuvantat sa fie astazi Domnul care a dat lui David un fiu intelept drept capetenie a acestui mare popor!” (1Reg.5:7)


Si chiar cei ce locuiau langa ei pana la Isahar, la Zabulon si Neftali, aduceau merinde pe magari, pe camile, pe catari si pe boi: aluaturi, turte de smochine si de stafide, vin, untdelemn, boi si oi din belsug, caci era bucurie in Israel. (1Cron.12:4)


Si David a zis capeteniilor levitilor sa aseze pe fratii lor cantareti cu instrumente de muzica, cu laute, harpe si tambale, si sa sune din ele cantari rasunatoare, in semn de bucurie. (1Cron.15:1)

David, batranii lui Israel si capeteniile miilor au pornit astfel sa suie chivotul legamantului Domnului de la casa lui Obed-Edom, in mijlocul bucuriei. (1Cron.15:2)


Tot Israelul a suit chivotul legamantului Domnului cu strigate de bucurie, cu sunete de goarne, de trambite si de chimvale, si facand sa rasune lautele si harpele. (1Cron.15:2)

Stiu, Dumnezeule, ca Tu cercetezi inima si ca iubesti curatia de inima; de aceea Ti-am adus toate aceste daruri de bunavoie in curatia inimii mele si am vazut acum cu bucurie pe poporul Tau care se afla aici, aducandu-Ti de bunavoie darurile lui. (1Cron.29:1)


Au mancat si au baut in ziua aceea inaintea Domnului cu mare bucurie, au facut a doua oara imparat pe Solomon, fiul lui David, l-au uns inaintea Domnului ca domn si au uns pe Tadoc ca preot. (1Cron.29:2)


Au jurat credinta Domnului cu glas tare, cu strigate de bucurie si cu sunet de trambite si de buciume; (2Cron.15:1)

Toti oamenii din Iuda si din Ierusalim, in frunte cu Iosafat, au plecat veseli si s-au intors la Ierusalim, caci Domnul ii umpluse de bucurie, izbavindu-i de vrajmasii lor. (2Cron.20:2)


Apoi imparatul Ezechia si capeteniile au zis levitilor sa laude pe Domnul cu cuvintele lui David si ale prorocului Asaf. L-au laudat cu bucurie si s-au plecat, si s-au inchinat. (2Cron.29:3)

Astfel copiii lui Israel care se aflau la Ierusalim au praznuit sarbatoarea Azimelor sapte zile, cu mare bucurie. Si in fiecare zi levitii si preotii laudau pe Domnul cu instrumente care rasunau in cinstea Lui. (2Cron.30:2)


Toata adunarea a fost de parere sa mai praznuiasca alte sapte zile. Si au praznuit cu bucurie inca sapte zile. (2Cron.30:2)


Cantau, marind si laudand pe Domnul prin aceste cuvinte: “Caci este bun, caci indurarea Lui pentru Israel tine in veac!” Si tot poporul scotea mari strigate de bucurie, laudand pe Domnul, pentru ca puneau temeliile Casei Domnului. (Ezra.3:11)


asa incat nu se putea deosebi glasul strigatelor de bucurie de glasul plansetelor poporului; caci poporul scotea mari strigate, al caror sunet se auzea de departe. (Ezra.3:13)


Copiii lui Israel, preotii si levitii, si ceilalti fiii ai robiei au facut cu bucurie sfintirea acestei Case a lui Dumnezeu. (Ezra.6:16)


Au praznuit cu bucurie sapte zile sarbatoarea Azimelor, caci Domnul ii inveselise facand pe imparatul Asiriei sa-i sprijine in lucrarea Casei lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel. (Ezra.6:22)


In ziua aceea, s-au adus multe jertfe si a fost mare bucurie, caci Dumnezeu daduse poporului o mare pricina de bucurie. Se bucurau si femeile si copiii, si strigatele de bucurie ale Ierusalimului se auzeau pana departe. (Neem.12:43)


Pentru iudei nu era decat fericire si bucurie, veselie si slava. (Est.8:16)

In fiecare tinut si in fiecare cetate, pretutindeni unde ajungea porunca imparatului si hotararea lui, a fost intre iudei bucurie si veselie, ospete si zile de sarbatoare. Si multi oameni dintre popoarele tarii s-au facut iudei, caci ii apucase frica de iudei. (Est.8:17)


Aceste lucruri s-au intamplat in a treisprezecea zi a lunii Adar. In ziua a paisprezecea, iudeii s-au odihnit si au facut din ea o zi de ospat si de bucurie. (Est.9:17)


Cei ce se aflau la Susa s-au strans in ziua a treisprezecea si a paisprezecea, dar in ziua a cincisprezecea s-au odihnit si au facut din ea o zi de ospat si de bucurie. (Est.9:18)


De aceea iudeii de la tara, care locuiesc in cetati fara ziduri, au facut din ziua a paisprezecea a lunii Adar o zi de bucurie, de ospat si de sarbatoare, in care isi trimit daruri unii altora. (Est.9:19)


ca zile in care capatasera odihna scapand de vrajmasii lor. Le-a poruncit sa praznuiasca luna in care intristarea lor se prefacuse in bucurie, si jalea lor, in zi de sarbatoare, si sa faca din aceste zile niste zile de ospat si de bucurie, cand sa-si trimita daruri de mancare unii altora si sa imparta daruri celor lipsiti. (Est.9:22)


care n-ar mai putea de bucurie si de veselie, daca ar gasi mormantul? – (Iov.3:22)


Imi va ramane macar aceasta mangaiere, aceasta bucurie in durerile cu care ma copleseste: ca niciodata n-am calcat poruncile Celui Sfant. (Iov.6:10)


Ba inca, El iti umple gura cu strigate de bucurie, si buzele cu cantari de veselie. (Iov.8:21)


Binecuvantarea nenorocitului venea peste mine, umpleam de bucurie inima vaduvei. (Iov.29:13)


Daca m-am bucurat de nenorocirea vrajmasului meu, daca am sarit de bucurie cand l-a atins nenorocirea, (Iov.31:29)


Se roaga lui Dumnezeu, si Dumnezeu ii este binevoitor, il lasa sa-I vada fata cu bucurie si-i da inapoi nevinovatia. (Iov.33:26)


Daca asculta si se supun, isi sfarsesc zilele in fericire si anii in bucurie. (Iov.36:11)


atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie si cand toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie? (Iov.38:7)


Tu-mi dai mai multa bucurie in inima mea, decat au ei cand li se inmulteste rodul graului si al vinului. (Ps.4:7)


Il faci pe vecie o pricina de binecuvantari si-l umpli de bucurie inaintea fetei Tale. (Ps.21:6)


Si mi-ai prefacut tanguirile in veselie, mi-ai dezlegat sacul de jale si m-ai incins cu bucurie, (Ps.30:11)


Neprihanitilor, bucurati-va in Domnul si inveseliti-va! Scoateti strigate de bucurie, toti cei cu inima fara prihana! (Ps.32:11)


Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine. (Ps.34:5)


Mi-aduc aminte si-mi vars tot focul inimii in mine, cand ma gandesc cum mergeam inconjurat de multime si cum inaintam in fruntea ei spre Casa lui Dumnezeu, in mijlocul strigatelor de bucurie si multumire ale unei multimi in sarbatoare. (Ps.42:4)


Tu iubesti neprihanirea si urasti rautatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decat pe tovarasii Tai de slujba. (Ps.45:7)


Ele sunt duse in mijlocul bucuriei si veseliei si intra in casa imparatului. (Ps.45:15)


(Catre mai marele cantaretilor. Un psalm facut de fiii lui Core.) Bateti din palme toate popoarele! Inaltati lui Dumnezeu strigate de bucurie! (Ps.47:1)


Fa-ma sa aud veselie si bucurie, si oasele pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura. (Ps.51:8)


Moab este ligheanul in care Ma spal; peste Edom Imi arunc incaltamintea; tara filistenilor striga de bucurie din pricina Mea!” – (Ps.60:8)


Mi se satura sufletul ca de niste bucate grase si miezoase, si gura mea Te lauda cu strigate de bucurie pe buze, (Ps.63:5)


Pasunile se acopera de oi, si vaile se imbraca cu grau: toate striga de bucurie si canta. (Ps.65:13)


(Catre mai marele cantaretilor. O cantare. Un psalm.) Inaltati lui Dumnezeu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului. (Ps.66:1)


Dar cei neprihaniti se bucura, salta de bucurie inaintea lui Dumnezeu si nu mai pot de veselie. (Ps.68:3)


(Catre mai marele cantaretilor. De cantat pe ghitit. Un psalm al lui Asaf.) Cantati cu veselie lui Dumnezeu, care este taria noastra! Inaltati strigate de bucurie Dumnezeului lui Iacov! (Ps.81:1)


Veniti sa cantam cu veselie Domnului si sa strigam de bucurie catre Stanca mantuirii noastre. (Ps.95:1)


Sa tresalte campia cu tot ce e pe ea, toti copacii padurii sa strige de bucurie (Ps.96:12)


Strigati catre Domnul cu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului! Chiuiti, strigati si cantati laude! (Ps.98:4)


Cu trambite si sunete din corn, strigati de bucurie inaintea imparatului, Domnului! (Ps.98:6)


sa bata din palme raurile, sa strige de bucurie toti muntii (Ps.98:8)


(Un psalm de lauda.) Strigati de bucurie catre Domnul, toti locuitorii pamantului! (Ps.100:1)


Slujiti Domnului cu bucurie, veniti cu veselie inaintea Lui. (Ps.100:2)


A scos pe poporul Sau cu veselie, pe alesii Sai in mijlocul strigatelor de bucurie. (Ps.105:43)


Sa-I aduca jertfe de multumiri si sa vesteasca lucrarile Lui cu strigate de bucurie. (Ps.107:22)


Moab este ligheanul in care Ma spal; Imi arunc incaltamintea asupra Edomului; strig de bucurie asupra tarii filistenilor!” (Ps.108:9)


Atunci gura ne era plina de strigate de bucurie, si limba, de cantari de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: “Domnul a facut mari lucruri pentru ei!” (Ps.126:2)


Da, Domnul a facut mari lucruri pentru noi, si de aceea suntem plini de bucurie. (Ps.126:3)


Preotii Tai sa se imbrace in neprihanire, si credinciosii Tai sa scoata strigate de bucurie! (Ps.132:9)


Voi imbraca in mantuire pe preotii lui, si credinciosii lui vor scoate strigate de bucurie. (Ps.132:16)


Caci acolo, biruitorii nostri ne cereau cantari, si asupritorii nostri ne cereau bucurie, zicand: “Cantati-ne cateva din cantarile Sionului!” – (Ps.137:3)


Sa mi se lipeasca limba de cerul gurii, daca nu-mi voi aduce aminte de tine, daca nu voi face din Ierusalim culmea bucuriei mele! (Ps.137:6)


Sa salte de bucurie credinciosii Lui, imbracati in slava, sa scoata strigate de bucurie in asternutul lor! (Ps.149:5)


Asteptarea celor neprihaniti nu va fi decat bucurie, dar nadejdea celor rai va pieri. – (Prov.10:28)


Nebunia este o bucurie pentru cel fara minte, dar un om priceput merge pe drumul cel drept. – (Prov.15:21)


Omul are bucurie sa dea un raspuns cu gura lui, si ce buna este o vorba spusa la vreme potrivita! – (Prov.15:23)


Este o bucurie pentru cel neprihanit sa faca ce este bine, dar pentru cei ce fac raul este o groaza. – (Prov.21:15)
Caci El da omului placut Lui intelepciune, stiinta si bucurie; dar celui pacatos ii da grija sa stranga si s-adune, ca sa dea celui placut lui Dumnezeu! Si aceasta este o desertaciune si goana dupa vant. (Ecl.2:26)
Caci nu se mai gandeste mult la scurtimea zilelor vietii lui, de vreme ce Dumnezeu ii umple inima de bucurie. (Ecl.5:20)
Du-te, dar, de mananca-ti painea cu bucurie si bea-ti cu inima buna vinul; caci demult a gasit Dumnezeu placere in ce faci tu acum. (Ecl.9:7)
Veti scoate apa cu bucurie din izvoarele mantuirii (Isa.12:3)
Striga de bucurie si veselie, locuitoare a Sionului, caci mare este in mijlocul tau Sfantul lui Israel.” (Isa.12:6)
S-a dus bucuria si veselia din campii! Si in vii nu mai sunt cantece, nu mai sunt veselii! Nimeni nu mai calca vinul in teascuri. – “Am facut sa inceteze strigatele de bucurie la cules. (Isa.16:10)
Dar iata, in schimb, veselie si bucurie! Se injunghie boi si se taie oi, se mananca la carne si se bea la vin – “Sa mancam si sa bem, caci maine vom muri!” – (Isa.22:13)
Sa invie, dar, mortii Tai! Sa se scoale trupurile mele moarte! – Treziti-va si sariti de bucurie, cei ce locuiti in tarana! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata, si pamantul va scoate iarasi afara pe cei morti. (Isa.26:19)
se va acoperi cu flori si va sari de bucurie, cu cantece de veselie si strigate de biruinta, caci i se va da slava Libanului, stralucirea Carmelului si a Saronului. Vor vedea slava Domnului, maretia Dumnezeului nostru. (Isa.35:2)
atunci schiopul va sari ca un cerb, si limba mutului va canta de bucurie; caci in pustiu vor tasni ape, si in pustietate, paraie; (Isa.35:6)
Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta. O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi! (Isa.35:10)
Pustiul si cetatile lui sa inalte glasul! Satele locuite de Chedar sa-si inalte glasul! Locuitorii stancilor sa sara de veselie: sa strige de bucurie din varful muntilor! (Isa.42:11)
Bucurati-va, ceruri! Caci Domnul a lucrat; rasunati de veselie, adancimi ale pamantului! Izbucniti in strigate de bucurie, muntilor! Si voi, padurilor, cu toti copacii vostri! Caci Domnul a rascumparat pe Iacov, Si-a aratat slava in Israel. (Isa.44:23)
Bucurati-va, ceruri! Inveseleste-te, pamantule! Izbucniti in strigate de bucurie, muntilor! Caci Domnul mangaie pe poporul Sau si are mila de nenorocitii Lui.” (Isa.49:13)
Astfel cei rascumparati de Domnul se vor intoarce, vor veni in Sion cu cantari de biruinta, si o bucurie vesnica le va incununa capul; ii va apuca veselia si bucuria, iar durerea si gemetele vor fugi. (Isa.51:11)
Si acum, ce am sa fac aici – zice Domnul – cand poporul Meu a fost luat pe nimic? Asupritorii lui striga de bucurie – zice Domnul – si cat e ziulica de mare este batjocorit Numele Meu. (Isa.52:5)
Izbucniti cu toate in strigate de bucurie, daramaturi ale Ierusalimului! Caci Domnul mangaie pe poporul Sau si rascumpara Ierusalimul. (Isa.52:9)
tot asa, pentru multe popoare va fi o pricina de bucurie; inaintea Lui imparatii vor inchide gura, caci vor vedea ce nu li se mai istorisise si vor auzi ce nu mai auzisera.” (Isa.52:15)
Bucura-te, stearpo care nu mai nasti! Izbucneste in strigate de bucurie si veselie, tu care nu mai ai durerile nasterii! Caci fiii celei lasate de barbat vor fi mai multi decat fiii celei maritate, zice Domnul. (Isa.54:1)
Da, veti iesi cu bucurie si veti fi calauziti in pace. Muntii si dealurile vor rasuna de veselie inaintea voastra, si toti copacii din campie vor bate din palme. (Isa.55:12)
Cand vei vedea aceste lucruri, vei tresari de bucurie si iti va bate inima si se va largi, caci bogatiile marii se vor intoarce spre tine, si vistieriile neamurilor vor veni la tine. (Isa.60:5)
De unde erai parasita si urata, si nimeni nu trecea prin tine, te voi face o podoaba vesnica, o pricina de bucurie pentru oameni din neam in neam. (Isa.60:15)
sa dau celor intristati din Sion, sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa, un untdelemn de bucurie in locul plansului, o haina de lauda in locul unui duh mahnit, ca sa fie numiti “terebinti ai neprihanirii”, “un sad al Domnului”, ca sa slujeasca spre slava Lui.” (Isa.61:3)
In locul ocarii voastre veti avea indoita cinste; in locul rusinii se vor inveseli de partea lor, caci vor stapani indoit in tara lor si vor avea o bucurie vesnica. (Isa.61:7)
Tu iesi inaintea celor ce implinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umbla in caile Tale si isi aduc aminte de Tine. Dar Te-ai maniat, pentru ca am pacatuit: vom suferi noi vesnic sau putem fi mantuiti? (Isa.64:5)
Ci va veti bucura si va veti inveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Caci voi preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie. (Isa.65:18)
Voi face astfel sa inceteze in cetatile lui Iuda si pe ulitele Ierusalimului strigatele de bucurie si strigatele de veselie, cantecele mirelui si cantecele miresei, caci tara va ajunge un pustiu! (Ier.7:34)
Caci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: “Iata, voi face sa inceteze in locul acesta, sub ochii vostri si in zilele voastre, strigatele de bucurie si strigatele de veselie, cantecele mirelui si cantecele miresei. – (Ier.16:9)
Blestemat sa fie omul care a adus vestea aceasta tatalui meu: “Ti s-a nascut un copil de parte barbateasca” si l-a umplut de bucurie cu ea! (Ier.20:15)
Voi face sa inceteze intre ei strigatele de bucurie si strigatele de veselie, cantecele mirelui si cantecele miresei, uruitul morii si lumina lampii. (Ier.25:10)
Din mijlocul lor se vor inalta multumiri si strigate de bucurie; ii voi inmulti, si nu se vor imputina; ii voi cinsti, si nu vor fi dispretuiti. (Ier.30:19)
Caci asa vorbeste Domnul: “Strigati de bucurie asupra lui Iacov, chiuiti de veselie in fruntea neamurilor! Inaltati-va glasurile, cantati laude si ziceti: “Doamne, izbaveste pe poporul Tau, pe ramasita lui Israel!” (Ier.31:7)
Ei vor veni si vor chiui de bucurie pe inaltimile Sionului; vor alerga la bunatatile Domnului, la grau, la must, la untdelemn, la oi si boi; sufletul le va fi ca o gradina bine udata si nu vor mai tanji. (Ier.31:12)
Atunci fetele se vor inveseli la joc, tinerii si batranii se vor bucura si ei; le voi preface jalea in veselie si-i voi mangaia, le voi da bucurie dupa necazurile lor. (Ier.31:13)
strigatele de bucurie si strigatele de veselie, cantecele mirelui si cantecele miresei, glasul celor ce zic: “Laudati pe Domnul ostirilor, caci Domnul este bun, caci in veac tine indurarea Lui!”, glasul celor ce aduc jertfe de multumire in Casa Domnului. Caci voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai tarii si ii voi aseza iarasi ca odinioara, zice Domnul.” (Ier.33:11)
Si astfel, s-a dus bucuria si veselia din campiile si din tara roditoare a Moabului. Am secat vinul din teascuri – zice Domnul – nimeni nu mai calca teascul cu strigate de bucurie; sunt strigate de razboi, nu strigate de bucurie. (Ier.48:33)
Ah! cum nu este crutata cetatea slavita, cetatea bucuriei Mele! – (Ier.49:25)
Cerurile si pamantul cu tot ce cuprind ele vor striga de bucurie asupra Babilonului, caci pustiitorii se vor arunca de la miazanoapte asupra lui, zice Domnul.” (Ier.51:48)
Bucura-te si salta de bucurie, fiica Edomului care locuiesti in tara Ut! Dar si la tine va trece potirul, si tu te vei imbata si te vei dezgoli! (Pling.4:21)
Iti vine randul, locuitor al tarii! Vine vremea, se apropie ziua de necaz si nu de bucurie pe munti! (Ezec.7:7)
Si Eu voi bate din maini de bucurie si Imi voi potoli urgia. Eu, Domnul, vorbesc!” (Ezec.21:17)
Din pricina bucuriei pe care ai simtit-o ca mostenirea casei lui Israel era pustiita, iti voi face si tie la fel. Vei ajunge o pustietate, munte al Seirului, tu si tot Edomul, si se va sti ca Eu sunt Domnul.” (Ezec.35:15)
Strapungi cu sagetile Tale capul capeteniilor lui care se napustesc peste mine ca furtuna, sa ma puna pe fuga, scotand strigate de bucurie ca si cum ar fi si mancat pe cel nenorocit in culcus. (Hab.3:14)
Striga de bucurie, fiica Sionului! Striga de veselie, Israele! Bucura-te si salta de veselie din toata inima ta, fiica Ierusalimului! (Tef.3:14)
Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui si nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Tef.3:17)
Caci cine dispretuieste ziua inceputurilor slabe? Acestia sapte vor privi cu bucurie cumpana in mana lui Zorobabel. Acestia sapte sunt ochii Domnului care cutreiera tot pamantul.” (Zah.4:10)
“Asa vorbeste Domnul ostirilor: “Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a saptea si postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!” (Zah.8:19)
Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului! Iata ca Imparatul tau vine la tine; El este neprihanit si biruitor, smerit si calare pe un magar, pe un manz, pe manzul unei magarite. (Zah.9:9)
Cand au vazut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. (Mat.2:10)
Samanta cazuta in locuri stancoase este cel ce aude Cuvantul si-l primeste indata cu bucurie; (Mat.13:20)
Si, daca i se intampla s-o gaseasca, adevarat va spun ca are mai multa bucurie de ea decat de cele nouazeci si noua care nu se ratacisera. (Mat.18:13)
Ele au plecat repede de la mormant, cu frica si cu mare bucurie, si au alergat sa dea de veste ucenicilor Lui. (Mat.28:8)
Tot asa, cei infatisati prin samanta cazuta in locurile stancoase sunt aceia care, cand aud Cuvantul, il primesc indata cu bucurie; (Marc.4:16)
El va fi pentru tine o pricina de bucurie si veselie, si multi se vor bucura de nasterea lui. (Luc.1:14)
Fiindca iata, cum mi-a ajuns la urechi glasul urarii tale, mi-a saltat pruncul in pantece de bucurie. (Luc.1:44)
Dar ingerul le-a zis: “Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: (Luc.2:10)
Cei inchipuiti in samanta cazuta pe stanca sunt aceia care, cand aud Cuvantul, il primesc cu bucurie; dar n-au radacina, ci cred pana la o vreme, iar cand vine ispita, cad. (Luc.8:13)
La intoarcere, Isus a fost primit cu bucurie de multime, caci toti Il asteptau. (Luc.8:40)
Cei saptezeci s-au intors plini de bucurie si au zis: “Doamne, chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau.” (Luc.10:17)
Dupa ce a gasit-o, o pune cu bucurie pe umeri; (Luc.15:5)
Tot asa, va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de oameni neprihaniti care n-au nevoie de pocainta. (Luc.15:7)
Tot asa, va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste.” (Luc.15:10)
Zacheu s-a dat jos in graba si L-a primit cu bucurie. (Luc.19:6)
Si cand S-a apropiat de Ierusalim, spre coborasul Muntelui Maslinilor, toata multimea ucenicilor, plina de bucurie, a inceput sa laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le vazusera. (Luc.19:37)
Fiindca ei, de bucurie, inca nu credeau si se mirau, El le-a zis: “Aveti aici ceva de mancare?” (Luc.24:41)
Dupa ce I s-au inchinat, ei s-au intors in Ierusalim cu o mare bucurie. (Luc.24:52)
Cine are mireasa este mire; dar prietenul mirelui, care sta si-l asculta, se bucura foarte mult cand aude glasul mirelui: si aceasta bucurie, care este a mea, este deplina. (Ioan.3:29)
Tatal vostru Avraam a saltat de bucurie ca are sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat.” (Ioan.8:56)
Adevarat, adevarat va spun ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura; va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie. (Ioan.16:20)
Femeia, cand este in durerile nasterii, se intristeaza, pentru ca i-a sosit ceasul; dar, dupa ce a nascut pruncul, nu-si mai aduce aminte de suferinta, de bucurie ca s-a nascut un om pe lume. (Ioan.16:21)
Mi-ai facut cunoscut caile vietii si Ma vei umple de bucurie cu starea Ta de fata.” (Fapt.2:28)
Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima. (Fapt.2:46)
Si a fost o mare bucurie in cetatea aceasta. (Fapt.8:8)
Cand au iesit afara din apa, Duhul Domnului a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut. In timp ce famenul isi vedea de drum, plin de bucurie, (Fapt.8:39)
A cunoscut glasul lui Petru; si, de bucurie, in loc sa deschida, a alergat inauntru sa dea de veste ca Petru sta inaintea portii. (Fapt.12:14)
in timp ce ucenicii erau plini de bucurie si de Duhul Sfant. (Fapt.13:52)
macar ca, drept vorbind, nu S-a lasat fara marturie, intrucat v-a facut bine, v-a trimis ploi din cer si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug si v-a umplut inimile de bucurie.” (Fapt.14:17)
Dupa ce au fost petrecuti de biserica pana afara din cetate, si-au urmat drumul prin Fenicia si Samaria, istorisind intoarcerea Neamurilor la Dumnezeu; si au facut o mare bucurie tuturor fratilor. (Fapt.15:3)
Dar eu nu tin numaidecat la viata mea, ca si cum mi-ar fi scumpa, ci vreau numai sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca sa vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu. (Fapt.20:24)
Cand am ajuns la Ierusalim, fratii ne-au primit cu bucurie. (Fapt.21:17)
Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie. (Rom.12:8)
Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. (Rom.14:17)
si astfel sa ajung la voi cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu, si sa ma racoresc putin in mijlocul vostru. (Rom.15:32)
Caci, daca va intristez, de la cine sa ma astept la bucurie, daca nu de la cel intristat de mine? (2Cor.2:2)
Si v-am scris cum v-am scris, ca, la venirea mea, sa n-am intristare din partea celor ce trebuiau sa-mi faca bucurie; si sunt incredintat, cu privire la voi toti, ca bucuria mea este bucuria voastra a tuturor. (2Cor.2:3)
Am o mare incredere in voi. Am tot dreptul sa ma laud cu voi. Sunt plin de mangaiere, imi salta inima de bucurie in toate necazurile noastre. (2Cor.7:4)
Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci “pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu.” (2Cor.9:7)
Fiindca este scris: “Bucura-te, stearpo, care nu nasti deloc! Izbucneste de bucurie si striga, tu, care nu esti in durerile nasterii! Caci copiii celei parasite vor fi in numar mai mare decat copiii celei cu barbat.” (Gal.4:27)
Slujiti-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, (Efes.6:7)
In toate rugaciunile mele ma rog pentru voi toti, cu bucurie, (Filip.1:4)
Am avut o mare bucurie in Domnul, ca, in sfarsit, ati putut sa va innoiti iarasi simtamintele voastre fata de mine. Va gandeati voi la asa ceva, dar va lipsea prilejul. (Filip.4:10)
intariti, cu toata puterea, potrivit cu taria slavei Lui, pentru orice rabdare si indelunga rabdare, cu bucurie, (Col.1:11)
Caci, macar ca sunt departe cu trupul, totusi cu duhul sunt cu voi si privesc cu bucurie la buna randuiala care domneste intre voi si la taria credintei voastre in Hristos. (Col.2:5)
Caci mi-aduc aminte de lacrimile tale si doresc sa te vad, ca sa ma umplu de bucurie. (2Tim.1:4)
In adevar, am avut o mare bucurie si mangaiere pentru dragostea ta, fiindca, frate, inimile sfintilor au fost inviorate prin tine. (Filim.1:7)
Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decat pe tovarasii Tai.” (Evr.1:9)
In adevar, ati avut mila de cei din temnita si ati primit cu bucurie rapirea averilor voastre, ca unii care stiti ca aveti in ceruri o avutie mai buna, care dainuie. (Evr.10:34)
Prin credinta a adus Avraam jertfa pe Isaac, cand a fost pus la incercare: el, care primise fagaduintele cu bucurie, a adus jertfa pe singurul lui fiu! (Evr.11:17)
Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada datatoare de pace a neprihanirii. (Evr.12:11)
Ascultati de mai marii vostri si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre, ca unii care au sa dea socoteala de ele; pentru ca sa poata face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinand, caci asa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evr.13:17)
Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari, (Iac.1:2)
pe care voi Il iubiti fara sa-L fi vazut, credeti in El fara sa-L vedeti si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita, (1Pet.1:8)
A fost o mare bucurie pentru mine cand au venit fratii si au marturisit ca esti credincios adevarului si ca umbli in adevar. (3Ioan.1:3)
Eu n-am bucurie mai mare decat sa aud despre copiii mei ca umbla in adevar. (3Ioan.1:4)
Iar a Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va infatisati fara prihana si plini de bucurie inaintea slavei Sale, (Iuda.1:24)

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO