Timisul Evanghelic
VIDEO: Casa unei familii cu 12 copii, renovata de un grup de credinciosi

VIDEO: Casa unei familii cu 12 copii, renovata de un grup de credinciosi

Există multe forme prin care oamenii Îl pot sluji pe Dumnezeu iar în unele cazuri implicarea bisericii în viața enoriașilor, dincolo de zidurile bisericii, poate schimba complet viețile acestora.

„Am 12 copii. Cel mai mare are 18 ani, cel mai mic este în vârstă de 4 ani. Sunt 7 băieți și 5 fete. Această casă am primit-o de la primărie în anul 2003. Într-adevăr, nu este chiar pusă la punct. Ne-am străduit să facem cât de cât pe lângă ea, dar Dumnezeu a rânduit niște frați care să ne ajute să putem să mergem înainte cu lucrarea. Asta înseamnă pentru noi o ușă deschisă de Dumnezeu, o binecuvântare mare. Copiii sunt și ei foarte bucuroși văzând lucrările care au început să se facă la casa noastră. Am fost ajutați și de Biserica Elim. Acestă lucare este condusă acum de fratele Liviu Radeș, un om ales de Dumnezeu pentru acestă lucrare.” A spus Laura Ramona Ciocan.„Personal cunosc familia Ciocan de peste 10 ani. Am văzut că nevoile sunt mari. Lucrările au început cam la sfârșitul lunii noiembrie. Cea mai mare urgență a fost canalizarea. Era o fosă înfundată de câțiva ani.” A precizat Liviu Radeș.

Aceste lucrări continuă datorită harului pe care Dumnezeu îl materializează prin contribuția voluntarilor din aceeași biserică care s-au mobilizat într-un mod remarcabil.

„Au fost aici să lucreze persoane calificate, profesioniști în domeniile în care lucrează, de la electricieni, instalatori, zugravi, dulgheri.” A mai precizat Liviu Radeș.


„Provin dintr-o familie cu foarte mulți copii, suntem 11 frați. Am știut ce înseamnă greutățile. În special eu ma ocup de amenajări interioare, ce ține de finisaje, glet, tencuieli, montat de geamuri, uși. Am văzut o familie care avea nevoie și m-am implicat pentru faptul că, făcând un lucru bun, ajutând pe alții, Dumnezeu este Cel care ne ajută pe noi la rândul Lui și El nu rămâne dator.” A spus unul dintre voluntari, Florin Ursu.

„Ne-am rugat ca Dumnezeu să ne dea lumină asupra a ceea ce trebuie să facem și cum să organizăm spațiul locativ. Fiind 14 persoane în casă nevoia este de a folosi fiecare colț, de a da funcționalitate fiecărui spațiu și de a face așa ca să fie un flux practic al folosirii spațiilor.” A mai precizat Liviu Radeș.

Toate aceaste amenajări sunt susținute financiar de persoane din aceeași biserică care slujesc cu finanțele lor în proiecte specifice.

„Sunt persoane care vin și cumpără anumite materiale. Nu ne interesează să ne dea cineva bani. E suficient să le spunem că ne trebuie boilerul, ne trebuie 10 metri de faianță, ne trebuie 30 de metri de rigips.” A mai spus Liviu Radeș.

Lucrările desfășurate în casa familiei Ciocan, atât în ultimele luni ale anului 2014, cât și în primele săptămâni din 2015 au fost foarte complexe și executate cu multă dăruire și profesionalism.

„În perioada asta, aici, s-a făcut canalizarea. Dumnezeu ne-a ajutat ca din momentul începerii într-o săptămână, canalizarea să fie finalizată. S-a tras rețeaua nouă de apă. Scopul primar a fost să facem baia funcțională, după care s-a pornit amenajarea băii. Am gândit instalația de încălzire, pe viitor ne gândim ca prin harul lui Dumnezeu să fie pe gaz și cu încălzire centralizată. Din cele trei camere în care ei locuiau, fiind o cameră mai mare, una de 8/4 , am mai tras un zid și am făcut un hol unde copiii să-și pună hainele și să fie acolo dulapuri de haine și de pantofi. Apoi vrem ca bucata ce a mai rămas din camera asta mare să fie living-ul. S-a făcut instalația electrică. Din cele două camere care erau tip vagon se pregătește să devină camere cu intrare separată. S-a lucrat într-o echipă care ne-a ajutat să refacem o parte din acoperiș, care va fi viitoarea bucătărie. Au fost momente în care s-a lucrat de dimineața până seara timp de câteva săptămâni, uneori chiar și până după miezul nopții dar s-a lucrat cu bucurie.” A mai precizat Liviu Radeș.

Acestă operațiune de renovare a casei familiei Ciocan a mobilizat un număr generos de persoane, fiecare dintre acestea implicându-se cu ce a știut cel mai bine.

„Nu am făcut o contabilizare a numărului de oameni. Dacă este vorba de echipa de dulgheri care a lucrat, au fost 5-6, instalatorii au fost în mai multe echipe 3 sau 4, zugravi au fost 3-4. Ca și costuri este vorba de câteva mii de euro. Sunt investiții totuși nu chiar mărunte dar nici exorbitante. Cu o bună gestionare, cu dragoste și cu înmulțirea pâinilor pe care Dumnezeu o face, o vom finaliza cu bine.” A mai adăugat Liviu Rades.

Această intervenție va aduce schimbări în privința copiilor pentru că, văzând această lucrare cred că și ei se vor apropia mai mult de Dumnezeu. Îl vor căuta mai mult pe Dumnezeu și eu cred că nu vor uita niciodată ce Dumnezeu a făcut pentru noi. În primul rând, faptul că am primit această casă și în al doilea rând că am putut să o punem la punct numai cu ajutorul lui Dumnezeu.”

„Dincolo de lucrul material mi-a plăcut faptul că am putut să fiu aproape de copii, că am putut să comunic cu ei, să îi mai adun din când în când, să-i învăț anumite lucruri, să discut cu ei. În măsura în care timpul le permite mai pun și ei umărul. Sunt niște copii credincioși, copii cuminți. Sunt convis că Dumnezeu a ascultat rugăciunea lor, în special a mamei care a dus și duce greul acestei familii.” A spus Liviu Radeș.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că până aici a fost cu noi și cred că și în continuare El ne va ajuta și ne va binecuvânta să mergem înainte să sfârșim această lucrare tot cu Dumnezeu.” A adăugat Laura Ramona Ciocan

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/3903-dincolo-de-zidurile-bisericii-casa-unei-familii-cu-12-copii-renovata-de-un-grup-de-credinciosi

@TimisulEvanghelic

1 comment

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.