Timisul Evanghelic
ZGÂRIETURI ÎN CARACTER – Voichita Codrea

ZGÂRIETURI ÎN CARACTER – Voichita Codrea

Tocmai am scos mașina din service. Era vopsită proaspăt și arăta bine după mult timp în care mă obișnuisem deja cu zgârieturile făcute de cine știe cine….
După doar câteva ore de staționare în fața blocului am descoperit o nouă zgârietură pe portieră, deși mașina era parcată în loc și în mod corect, astfel încât să nu deranjeze pe nimeni. Am investit destul de mult în ”estetica” mașinii, dar bucuria mea a fost de scurtă durată. Ce s-o fi întâmplat? Oare i s-a părut cuiva că vopsitorul a fost lipsit total de inspirație artistică vopsindu-mi mașina ”unii”? Oare portiera mea avea nevoie de puțină atenție mai specială?
Mi-a displăcut total ce s-a întâmplat, dar aș vrea să învățăm ceva din aceasta: specialistul în vopsitorie și-a dat toată silința în munca lui și a fost mândru de rezultatele obținute. Poate că este imprimat în caracterul său să facă o lucrare de calitate, dar pentru aceasta a fost apoi remunerat. ”Artistul” a făcut și el ceva din ceea ce este imprimat în caracterul său, doar că lucrarea mâinilor lui nu a fost remunerată. Fiecare dintre cei doi au făcut o ”lucrare” și au fost încântați de rezultatul obținut. Dar care este plata fiecăruia? Deși, eu personal, pot avea aprecieri doar pentru vopsitor, poate se găsește cineva să-l încurajeze și pe ”artist”.

Aș vrea acum să fac o paralelă în plan spiritual: Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea Lui, dar Satana încearcă în fiecare clipă să aducă o zgârietură, o pată sau chiar o lovitură puternică asupra vieții noastre, astfel încât Dumnezeu să nu mai fie așa de încântat privind la noi, creația Sa.


Citeste mai mult pe www.poartacerului.ro

@TimisulEvanghelic

Adauga Comentariu

The maximum upload file size: 512 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Urmareste-ne pe

Ne place să întâlnim oameni interesanți și să ne facem noi prieteni.

Doneaza pentru site-ul TimisulEvanghelic.RO